2 oktober, 2024Okategoriserade

Hur ser möteskulturen ut på våra arbetsplatser?

Den 25 september genomfördes ett REMM-webbinarium om hur möteskulturen ser ut på våra arbetsplatser.

Hur möts vi på våra arbetsplatser idag? Hur nöjda är vi med våra jobbmöten? Vad är viktigt för hur nöjda vi är? Hur påverkar möteskulturen hur vi mår och hur kan vi förbättra möteskulturen?

Dessa frågor är några av de som forskningsprojektet MeetWell försöker besvara med hjälp av enkätundersökningar och intervjuer.

Forskningsprojektet är ett mångårigt samarbete mellan Göteborgs, Lunds och Mälardalens universitet. Under webbinariet presenterades de resultat som kommit fram hittills, som baseras på två stora enkätstudier som besvarats av ca 2 800 personer. Ett av de främsta målen med MeetWell-projektet är att försöka förstå hur den ökade andelen digitala och hybrida möten påverkar oss och vårt välbefinnande, såväl på jobbet som privat.

Webbinariet fokuserade på hur vi möts på våra arbetsplatser idag, med särskild tonvikt på digitala och hybrida möten. Webbinariet avslutades med en diskussion och frågestund.

De forskare som presenterade MeetWell-projektet var Christoph Haug och Hans Ekbrand, lektorer vid Göteborgs universitet samt Peter Arnfalk, lektor vid Lunds universitet.

Läs mer här.

 

Alla nyheter